Nazorg

De zorg rond een uitvaart eindigt naar onze mening niet na de begrafenis of crematie. Er zijn daarna nog talloze zaken die aandacht behoeven en wij vinden het belangrijk dat de nabestaanden er ook in die periode niet alleen voor staan. Voor advies of bijvoorbeeld voor hulp bij het invullen van officiële papieren kunt u altijd een beroep op ons doen. Zo lang en zo vaak als u dat wilt.

Verlies van een dierbare is ingrijpend en betekent altijd verandering
“Waar moet ik beginnen?”, “Wat doe ik nu met mijn leven?”, “Wat heb ik allemaal te regelen?” zijn vragen die mensen stellen nadat ze een verlies hebben geleden. Niet iedereen kan zelf met deze vragen uit de voeten. Uitvaartverzorging De Laatste Eer helpt u, als u daar behoefte aan hebt, een antwoord te vinden op praktische vragen en met eventuele emotionele hulpvragen zoals: “Is het normaal wat ik nu ervaar?” en “Hebben anderen dit ook?”

Het eerste gesprek
Ongeveer 6 weken na de uitvaart nemen wij telefonisch contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Tijdens dat gesprek kunt u uw verhaal nog een keer vertellen en bespreken we met u de volgende vragen:

  • Hoe gaat het met u?
  • Hoe kijkt u terug op de uitvaart?
  • Ervaart u voldoende steun uit uw omgeving?
  • Kunnen we u ergens mee helpen?

Als u het op prijs stelt, komen we bij u thuis voor een gesprek. Dat hoeft niet meteen; dat kan ook later nog een keer. Als u het fijn vindt nemen we na een bepaalde periode nog een keer contact met u op. Dit doen we omdat gebleken is dat veel vragen niet direct na het verlies ontstaan, maar pas in een later stadium.

Oplossingen zoeken

Wij gaan altijd op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie. Uitvaartverzorging De Laatste Eer helpt met het vinden van handige informatie, wijst u op organisaties die u verder kunnen helpen, en ondersteunt u eventueel met het maken van een afspraak met hulpverleners. Na het wijzen op de passende zorg houden we contact met u om er zeker van te zijn dat alles naar wens is, zolang u dit nodig vindt.

Deze service is kosteloos en wordt u aangeboden door Uitvaartverzorging De Laatste Eer